torstai 10. maaliskuuta 2016

Olofshöjd

18,5m2 valmiiksi kalustettua omaa tilaa, yhteinen keittiö seitsemän muun kanssa, ilmainen pyykkitupa ja sauna, viihtyisä kahvila, punttisali, pieni liikuntasali, pingis- ja biljardihuone, 1409 muuta opiskelijaa. Siinä mun asumisympäristö tämän kevään ajan. Sain asunnon (tai asuntomuoto on vissiin korridor) Olofshöjdistä, SGS Studentbostäderin tiloista. Vuokra on 3 665kr/kk (sis. sähkö, vesi ja netti), joka on noin 400e riippuen hieman Ruotsin kruunun kurssista. Tähän mennessä yksikään vuokra ei ole ollut euromäärällisesti sama.. :D 

Maisemat on vähän tylsät ikkunasta,
verrattuna joihinkin asuntolan huoneisiin..
(Maanantaina oli tullu taas vähän lunta.)
Göteborgin yliopistolla on kaksi asuntohakumenettelyä riippuen tuletko Erasmus- vai Nordplus/Nordlys-ohjelman kautta. Ero näissä on, että Nordplusin hakemukset menee suoraan SGS:lle ja Erasmuksen hakemukset menee yliopiston kautta. Nordplusilaiset maksavat myös vuokran kuukausittain, kun Erasmus maksaa vuokrat kahdessa summassa. Lisäksi mun piti tulla arkipäivänä Göteborgiin tammikuun alussa, koska Nordpluslaiset hakevat asunnon avaimet suoraan asuntolan toimistosta. Erasmuslaiset sen sijaan tulivat virallisena tulopäivänä lauantaina ja yliopisto jakoi avaimet. Hakemusta tehdessä tarvitset hakemusnumeron, joka tulee sähköpostiisi vaihtohakemuksen tehtyäsi. Muuten hakeminen itsessään on helppoa ja vaivatonta sekä halutessasi saat toivoa asunnon muotoa ja sijaintia.

Mulla tuli vähän kiire asuntohakemuksen kanssa, niin en kummempia toivonut. Jossakin oli mainittu, että vaihtarit sijoitetaan pääsääntöisesti Olofshöjdiin, joten tänne päädyttiin. Vaihtareihin täällä kyllä törmää; erityisesti asuntolan omassa kahvilassa, joka on auki kaksi kertaa viikossa. Cafe Olof on yks parhaimmista asioista täällä; rentoa illanistumista teen ja keksien kera! Muutettaessa tuli myös hyödynnettyä asuntolan mahtavaa ilmasta kirpparia, jonne vanhat asukkaat on jättäneet tavaroitaan uusille! Tosin paljoa sieltä en tarvinnut huoneeseeni, sillä sain suurimman osan tarvitsemistani tavaroista kuopiolaiselta opiskelijalta, joka lähti takaisin Suomen kamaralle. 

Yleensä täynnä!
Olin vähän auttelemassa valmisteluja ennen kuin kahvila aukes :)
Tykkään kanssa meiän kettiöstä, vaikka hyllyt vähän pursuaa tavaraa.. Tää keittiö on vissiin Olofsin varustelluin keittiö :D Yksi asujista on asunut täällä seitsemän vuotta ja on paljon mukana mm. Cafe Olofissa ja Gratisbutikenissa, joten kaikki tarvittava löytyy monista haarukoista tehosekoittimeen ja kahvinkeittimeen. Jaan keittiön siis kolmen ruotsalaisen, yhden ranskalaisen, kahden kiinalaisen kanssa ja yhden suomalaisen kanssa. Ollaan sovittu Linnean kanssa, että puhutaan toisillemme vain ruotsia! Yks fiksuimmista päätöksistä täällä. Ollaan saatu nauraa ties kuinka paljon, kun pohditaan yhdessä sanottiinko oikein tai mitä sanaa toinen mahtaa yrittää kaivella aivosoluistaan! :D  Tarkemmin kylläkin jaetaan keittiö ehkä kuudestaan, sillä yks ruotsalainen ei taida käyttää keittiötä ollenkaan ja toinen kiinalainen hipsii keittiöön niin, ettei meinaa edes huomata.. Keittiö on pysynyt kohtalaisen siistinä. He, jotka ei jaksa heti tiskata, käyttävät usein toista tiskiallasta, minkä myös näkee.. Mutta suurimman "sekasotkun" keittiössä tekee tavaroiden määrä.. :D Mutta hyvin täällä viihtyy ja usein sattumalta saa kämppiksistä juttuseuraa ruokailun ajaksi. Meillä on käytössä myös toimivat siivousvuoroviikot eli jokainen on tietyn viikon vastuussa roskisten tyhjentämisestä ja yleisestä siisteydestä! Muutenkaan kämppiksistä ei voi valittaa, huippuihmisiä! :)

Tavaraa siellä sun täällä..
Viedään tää rätti aina oman vastuuviikon
jälkeen seuraavan oveen muistutukseks :D 
Olofshöjd on kyllä loistava paikka asua, suosittelen! Lyhyt matka keskustaan. Raitiovaunut ja bussit kulkee hyvin. Mitä nyt siitä huolimatta joudut aina tänne kapuamaan, koska paikka sijaitsee mäellä. Tosin Göteborgiin tultaessa kapuamiseen joudut tottumaan, jos se ei ole ennestään ollut tuttua! Hyvät ruokakaupat lähellä ja Prisman kokoinen ICA-maxi parin raitsikkapysäkin päässä. Täällä on ihmisen hyvä olla! :)

Tää keittiö on yks akvaario varsinkin pimeellä, kun kaikki ohikulkijat
näkee sisälle, mutta sää et ulos.. (ps. tv ei toimi! :D )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti