maanantai 22. helmikuuta 2016

Syömistä ja opiskelua


Jaiks, melkeen kuukausi kulunu viime kirjotuksesta.. Siinä välissä ehtinyt tapahtua sitäkin enemmän asioita ja syöty ties minkä edestä. Eipä ainakaan nälkää näe! Tammikuun lopulla Göteborgin kaupunki tarjosi tosi maukkaan buffetpöydän Gothia towersissa (vieläkin herahtaa vesi kielelle siitä ruoasta), yliopiston terveystieteiden tiedekunta tarjosi myös tosi hyvää ruokaa muutama viikko sitten. Lisäksi ollaan testailtu vaihtariporukalla erilaisia reseptejä, väsätty karjalanpiirakoita International dinneriin ja leivottu laskiaispullia, syöty kahvilassa lissää pullaa ja muita herkkuja sekä täytetty maha ystävänpäiväbrunssilla. 

International dinnerillä tuli syötyä ties kuinka monta kymmentä eri ruokaa ja muutamaan otteeseen ei ollut ihan varma mitä edes söi.. Väsäiltiin sinne Linnean ja Johanin kanssa noin sadan kappaleen verran karjalanpiirakoita, jotka oli menestys tapahtumassa eli kannatti väsätä, vaikka tuskahiki meinas tulla. Yritetään tehdä joku kerta keväällä uudestaan muutamien vaihtareiden kanssa, koska he halusivat jo reseptinkin! Itse häpeissäni täytyy myöntää, että piti nähtävästi tulla Ruotsiin asti, että tekee karjalanpiirakoita ihan alusta asti.... Pitänee kesällä tehdä piirakoita myös Suomen kamaralla, sillä mikään ei kyllä voita uunituoreita karjiksia!

Cafe Husaren ruokalautasen kokoinen pulla! /
You can eat a huge bun at Cafe Husaren!
Itsetehdyt nutellasemlat / Selfmade nutellasemlas
Omomom! / Karelian pasties
Terveellistä pitsaa kuitupitoisella näkkäripohjalla ;) /
Crispbreadpizza :P 
Ystävänpäivää juhlistettiin Linnean kanssa tosi hyvällä brunssilla Boulebarissa. Oltiin aluksi menossa toiseen paikkaan, mutta onneksi ei oltu varattu pöytää ja päädyttiinkin tänne! Boulebarin brunssi on sunnuntaisin klo 10-15 hintaan 250kr. Oli vohveleita, ranskiksia, suklaamoussea, paahdettua punajuurta, lammasta.. Nam, vedettiin mahat niin täyteen kuin vaan pystyttiin. :D Paikan erikoisuutena oli, että ruokailun yhteydessä voi lisähintaan pelata petankipeliä. Oiva tapa antaa ruoan laskeutua ja syödä vähän lisää sen jälkeen, eikö? ;) Suosittelen kyllä kokeilemaan tätä hieman erikoisempaa ravintolaa, sillä ranskalaisvaikutteinen ruoka oli hyvää ja petankia osaa kuka vain pelata sekä jollei vähän erikoisempi ympäristö haittaa. Voisin hyvin kuvitella suuremmalla kaveriporukalla viettäväni esim. rennon sunnuntaibrunssin Boulebarissa, mutta hyvin toimi syöminen kahden porukassakin ilman pelailuja! ;) 

:P

Petankia /
You can play boules in this restaurant!

We started from the desserts..
Lopuks lissää jälkkäriä! / A little more desserts!







Lisäksi on käyty museossa, elämäni ensimmäisissä lumilautakisoissa ja opiskeluissa yritetty väitellä sokerin merkityksestä lihavuuden synnyssä ja kirjoitettu yli 10 sivun tentti lihavuudesta ruotsiksi sekä käyty Suomessa tarkistamassa, muistaako pikkuveli askeleet Wanhojen tansseissa. Helmikuun alussa siis opiskelutahti kiihtyi hieman, mutta nyt onneksi luvassa vähän rennompaa aikaa, kun ei ole niin paljoa koulua! :)

Ale invite Big Air Festival keräsi paikalle noin 14 000 katsojaa!! Vois Suomi ottaa mallia katsojamäärästä esim. Salppurin kisoihin.. Toivottavasti Kuopion monttu myös täyttyy huomenna Puijon kisojen myötä! Sää kyllä helli lumilautakisoja, kuten kuvasta näkyy. Kyseisenä päivänä olis tullu myös EHT-turnauksen Ruotsi-Suomi ottelu ja Växjössä yleisurheilun Pohjoismaiden hallimaaottelu, mutta Roope Tonterin ja Peetu Piiroisen nimi osallistujalistassa vei onneksi Alebackeniin. Ja ei voi kyllä muuta tehdä kuin hattua nostaa lajille; ihmeellisiä väkkärä ihmisiä, jotka liitelee ilmassa laudan kanssa, ja urheiljoiden iloisuus paisto ties kuinka kauas huonommankin hypyn jälkeen. Vaikkei suomalaisista nähty kuin Roope niin päivä oli enemmän kuin onnistunut. Saatiin lisäksi ilmainen kyyti takaisin Göteborgiin, kun junan kortinlukulaitteet ei toimineet.

Ale invite 2016 / Alebacken
Olis kyllä jäänyt harmittamaan, jos en olis tullut pikkuveljen wanhojen tanssien takia käymään Suomessa!! Nyt sain nauttia kahdesta esityksestä ja toimia torstaista lauantaihin pikkuveljen hovikuskina. Viime aikoina oon myös muistellu omaa lukioaikaa, niin parasta aikaa oli kyllä wanhoista eteenpäin, joten kakkoset nauttikaahan nyt! Ja abeille tsemppiä kirjotuksiin, hyvin ne menee!! :)
Puolet Paimion lukion wanhoista /
Half of the dancers at the prom

Huhuh, pojat veti kyllä parhaan tanssin! /
Wou, the boys had the best dance!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti